Grundfos og Vejle Kommune samarbejder om at løse fremtidens vandudfordringer

Opdateret: 17. okt. 2018

Vejle Kommune indgår nyt samarbejde med en af Danmarks største virksomheder, Grundfos, for sammen at lave vandinnovation med de helt rigtige Impact-iværksættere.


Da Vejle Kommune som den eneste i Danmark blev udvalgt til det verdensomspændende resiliens-netværk 100RC, var byens fokus først og fremmest på innovation indenfor vand og oversvømmelser. Nu indgår kommunen et nyt samarbejde med pumpe-giganten Grundfos, for at tage innovationen til nye højder.


”Vi er glade for, at netværket har peget på, at Vejle Kommune skal være platform for vandinnovation. Det kræver stærke samarbejdspartnere at lykkes med den opgave. Derfor er det også helt oplagt at løfte opgaven sammen med Grundfos og en række internationale startups, som Grundfos er med til at håndplukke. Det er en helt fantastisk mulighed for i fællesskab at finde nye, brugbare løsninger, siger Lene Lawaetz.


Grundfos arbejder målrettet med FN’s Verdensmål med specielt fokus på mål 6 og 13, der handler om henholdsvis rent vand og sanitet samt klodens klimaudfordringer, og på at skabe bæredygtige og nyskabende løsninger på de udfordringer, der knytter sig til dem. Derfor er samarbejdet også et godt match for virksomheden.


”Vi arbejder på at udvikle os fra at være en virksomhed, der sælger pumper og vandteknologi i hele verden, til også at være en virksomhed der fokuserer på digitale services og løsninger, så vi kan gøre en endnu større forskel med vores teknologi,” siger Fredrik Östbye, VP og Head of Digital Transformation hos Grundfos.


Samarbejdet skal foreløbigt kulminere til Resilience Business Cup, som afholder 25.-26. Oktober, hvor Grundfos og Vejle Kommune sammen med en række håndplukkede impact-iværksættere skal forsøge at finde nye, innovative løsninger på nogle af fremtidens vandudfordringer.


Radaren tændes

Grundfos og Vejle Kommune forventer, at de sammen med nye impact-iværksættere kan finde frem til nye og innovative løsninger på vandudfordringer. Derfor er impact-startups også en vigtig ingrediens, som den danske virksomhed Valuer.ai kommer til at finde frem til med sin platform, der bygger på kunstig intelligens.


”Vi står overfor nogle store udfordringer globalt set, og innovation er det, der skal til for at sende os i den rigtige retning. Derfor støtter vi naturligvis op om Resilience Business Cup og bruger vores startup-radar til at finde de helt rigtige matches til Grundfos,” siger Daniel Laursen, medstifter og partner i Valuer.


Den 25.-26. oktober holdes Resilience Business Cup over to dage I Spinderihallerne i Vejle. På dagene vil der være samlet 100 deltagere fra store virksomheder. I de to dage vil udvalgte startups arbejde sammen med Grundfos om vandinnovation gennem workshops og konkurrence teste samarbejde mellem stor og lille virksomhed og komme med forslag til løsninger.


”Vi har stort fokus på de nyeste teknologier og vi glæder os til at møde start-ups, der arbejder med vandudfordringerne, og lære mere om deres idéer og se, hvordan vi sammen kan implementere dem og hjælpe Vejle by,” siger Fredrik Östbye.

Foruden den store virksomhed fra Bjerringbro bakkes Resilience Business Cup også op af blandt andet Siemens og Danske Bank, der ligeledes har stort fokus på impact innovation på andre områder.FAKTA: Resilience Business Cup

  • Resilience Business Cup er en årlige konkurrence og konference, der første gang afholdes i Vejle d. 25.-26. oktober 2018. Fokuset er at matche startups, corporates og byer fra 100 Resilient Cities-netværket, så de sammen kan gøre en forskel.

  • Samarbejde mellem agile startups og ressourcestærke corporates sikrer ny innovation og musklerne til at føre de gode ideer ud i livet. Samspillet med det offentlige betyder, at virksomhederne har konkrete udfordringer at arbejde med og en platform at teste løsningerne på i stor skala. Samtidig giver 100 Resilient Cities netværket mulighed for at sprede den gode løsning til 100 storbyer over hele kloden.

  • Cuppen er en officiel del af 100 Resilient Cities-samarbejdet, og er det første tiltag med en erhvervsvinkel, der også bringer startups og store virksomheder ind i kampen om at løse byernes udfordringer.

  • I løbet af cuppen vil der være keynote-præsentationer, hvor interesserede kan blive klogere på udfordringerne, og hvordan samarbejde på tværs kan gøre en forskel. Talerne er Michael Sloth (Teknisk Direktør, Vejle Kommune), Fredrik Østbye (VP & Head of Digital Transformation, Grundfos), Klavs Hjort (Senior Vice Precident, Growth & Impact, Danske Bank), Deanna MacDonald (CEO, Blockchain Labs for Open Collaboration) og Michael Berkowitz (President for 100 Resilient Cities). Hele seancen modereres af Lasse Chor (Happy42).

  • Derudover vil der være et spor, hvor udvalgte startups skal arbejde side om side med store virksomheder og eksperter på området for at løse konkrete udfordringer fra Vejle Kommune og pitche løsningerne for Resilience Business Cup juryen.

  • Årets temaer er Vand, Vind og Social Resiliens, og vil blive understøttet af blandt andet Siemens Gamesa, Grundfos, +Impact by Danske Bank, Vejle Spildevand, Boligforeningen ØsterBO og forretningsudviklere og fageksperter fra Insero og Vejle Kommune.


For yderligere information kontakt:

Lene Lawaetz, Innovationschef, Vejle Kommune, e-mail: lenla@vejle.dk / mob. 5150 1157

Flemming Jensen, Senior Director, Energy Innovation, Insero, e-mail: fjen@insero.com / mob. +45 4178 0665

Dennis Juul Poulsen, CEO & Co-founder, Valuer.ai, e-mail: dp@valuer.ai / mob. +45 5115 9512

© 2018 by Resilience Business Cup ApS

  • Grey Facebook Icon
  • Grey Twitter Icon